Повече от час срещу нас беше организирана канонада. Непрестанно бяхме подложени

...
Повече от час срещу нас беше организирана канонада. Непрестанно бяхме подложени
Коментари Харесай

Пострадали при размириците полицаи: Хвърлените бомби бяха над 60-70 |

Повече от час срещу нас беше проведена канонада. Непрестанно бяхме подложени на бомбардировка. Хвърлените бомби бяха над 60-70.

Това обявиха трима потърпевши служители на реда на брифинг във връзка снощния митинг и вълнения. Двама от тях са с порезни рани поради хвърлени бомбички, а един е потърпевш от метнато паве. 

" Аз и сътрудниците ми бяхме на един от входовете на Народното събрание, където ни замеряха с бутилки, камъни, яйца и други предмети. Една от бомбите попадна сред щита и лявата ми ръка, където се взриви, и щитът ми се счупи, след което ръката ми стартира мощно да кърви. Бях хоспиталиризан в Исул, където ме зашиха ", изясни един от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. 

По думите и на тримата точно провокатори са хвърляли бомбите и са търсели експанзия. " Бяха с маски, с шапки, викаха и ни обиждаха ", прибавят те. 

Един от потърпевшите - Иван Манев, който работи в профилираните полицейски сили от 10 години, добави, че полицията не е реагирала в продължение на час, тъй като са чакали реакция от началниците си и провокаторите са се били смесили с " естествените жители ". По думите на Манев работата им е завършила към 2 ч. сутринта, само че в 5:30 ч. още веднъж са били ангажирани. 

Според потърпевшите чиновници полицията е била извънредно толерантна.

Раненият служител на реда Андон Христов съобщи, че митингът е почнал доста спокойно - " свалихме каски и щитове, на мен ми подариха знаме. Протестиращите бяха доброжелателни, само че след 20 ч. обстановката се промени, тъй като се появиха младежи, които започнаха да ни замерят с яйца и това ни принуди да сложим каски и щитове. Започнаха да хвърлят стъклени бутилки и бомби ". 

Христов изясни още, че полицията не е предизвикала и че против тях не е имало " естествени протестиращи ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР